Rasanah

تعداد گزارش ها: 16 مورد

فشار ایران برای اجرای توافق امنیت مرزی با عراق

در ماه‌های اخیر، مذاکرات بین ایران و عراق و همچنین مذاکرات تکمیلی که بین تهران و اتحادیه میهنی کردستان (PUK) برای ایجاد یک توافقنامه امنیتی مرزی جدید برگزار شد، سرعت گرفت. این گفتگوها شامل بررسی راه هایی برای پایان دادن به تحرکات فرامرزی توسط گروه های جدایی طلب کُرد بود.…
۱ آبان ۱۴۰۲

اهمیت و چالش های کریدور هند-خاورمیانه-اروپا

مقدمه نشست سران گروه 20 که اخیراً در دهلی نو برگزار شد، به واسطه اجماع کامل در مورد همه موضوعات، به عنوان یک پیروزی دیپلماتیک برای هند تلقی می شود. همچنین نتایج اجلاس سران گروه 20 ، از سوی برخی از رهبران اپوزیسیون در هند مورد قدردانی قرار گرفته است.…
۱۹ مهر ۱۴۰۲

یک سال پس از آشوب های شهریور 2022؛ آیا اصلاحاتی انجام می شود؟

در یک سال گذشته پس از فوت مهسا امینی و آشوب های «زن، زندگی، آزادی»، جمهوری اسلامی با چالش های زیادی مواجه شد و شاهد  بازداشت ها و محکومیت ها در پس زمینه اعتراضات بودیم. به گفته برخی از مقامات ، این آشوب ها، قدرتمندترین و خطرناک ترین مبارزه ای…
۲۹ شهریور ۱۴۰۲

تحولات سیاست عربستان سعودی در قبال ایران؛ انگیزه ها، ویژگی ها و برآیند سیاست ها

مقدمه توافق پکن که در مارس 2023 میلادی میان عربستان سعودی و ایران به امضا رسید، علاوه بر اینکه یک شوک به دنیای غرب وارد کرد، واکنش های متضادی را نیز به دنبال داشت. در اکثر موارد، این رویداد و مخصوصا ارزیابی سیاست عربستان سعودی، از یک تحلیل بیطرفانه بی…
۲۶ شهریور ۱۴۰۲

شکل تازه همکاری میان مناطق خلیج فارس و آسیای میانه

مقدمه اولین نشست سران کشورهای آسیای میانه و کشورهای خلیج فارس در 18-19 جولای 2023 میلادی در شهر جده عربستان سعودی برگزار شد. این نشست که تعامل و همکاری میان کشورهای منطقه خلیج فارس و کشورهای آسیای میانه را نوید می دهد، روابط میان این دو منطقه در آینده را…
۲۰ شهریور ۱۴۰۲

تغییر سیاست خارجی عربستان در قبال ایران

سند چشم انداز بلندپروازانه 2030 عربستان سعودی عادی سازی روابط ایران و عربستان سعودی با میانجیگری چین،  به ایجاد فضای امنیتی باثبات در منطقه کمک می کند و به هر دو کشور اجازه می دهد تا برنامه های داخلی خود را انجام دهند. این توافق به عربستان سعودی فرصتی می…
۱۹ شهریور ۱۴۰۲

پیوستن عربستان سعودی به بریکس؛ اهداف و چالش ها

مقدمه پیوستن عربستان سعودی به گروه بریکس و قرار گرفتن این کشور در کنار قدرت های نوظهور اقتصادیبرزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، نشان دهنده موفقیت جدیدی است که به موفقیت های عربستان سعودی در مسیر دستیابی به چشم انداز توسعه می افزاید. تغییرات شکل گرفته در راهبرد سیاست…
۱۸ شهریور ۱۴۰۲

مؤلفه های ژئواکونومیک و تأثیر ابتکار «کمربند و جاده» بر روابط چین و ایران

مقدمه علی رغم اینکه ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک یعنی همان برجام خارج شد و تحریم های اقتصادی را بار دیگر علیه ایران اعمال کرد، اما شرکت های چینی همچنان مأموریت های خود را در ایران به طور عادی انجام می دهند و دولت چین نه تنها از…
۵ شهریور ۱۴۰۲

چالش های دولت ایران با بازگرداندن گشت ارشاد

آشوب های سال گذشته و توقف فعالیت های گشت ارشاد در پی درگذشت مهسا امینی که به دلیل پوشش نامناسب توسط پلیس امنیت اخلاقی(گشت ارشاد)، بازداشت و در مقر این پلیس جانش را از دست داد، موجی از اعتراضات عمومی ایران را فراگرفت و معترضان خواهان جمع شدن گشت ارشاد…
۴ شهریور ۱۴۰۲

بحران میدان گازی آرش و پیامدهای آن بر مصالحه ایران و کشورهای عربی خلیج فارس

بن‌بست بر سر میدان آرش پس از اعلام تمایل ایران برای انجام پروژه‌های حفاری و اکتشاف گاز طبیعی در این میدان که از نظر جغرافیایی در منطقه دریایی مشترک بین دو کشور کویت و عربستان سعودی قرار دارد، مطرح شد. این موضوع بحث‌های دیپلماتیک گسترده‌ای را در کویت و عربستان…
۲۳ مرداد ۱۴۰۲

برنامه پهپادی ایران

مقدمه تهران به توسعه برنامه پهپادی (هواپیماهای بدون سرنشین) توجه زیادی به خرج می دهد و این برنامه را در راستای تحقق اهداف سیاست های خارجی خود به کار می گیرد. اقدامات سیاسی ایران نشان می دهد که تهران به برنامه پهپادی بسیار بها می دهد. گزارشات زیادی حکایت از…
۸ مرداد ۱۴۰۲

اهمیت سفر امیرعبداللهیان به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

سفر وزیر خارجه ایران به کشورهای عربی خلیج فارس حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران اخیرا بعد از دیدار از کشورهای امارات، قطر، کویت و عمان به سفر دوره ای خود به کشورهای خلیج فارس پایان داد. این سفر در حالی صورت می گیرد که مذاکرات برجام ناکام مانده…
۷ مرداد ۱۴۰۲

دورنمای سیاست خارجی ایران ،خوانشی در سخنرانی آیت الله خامنه ای

آیت الله سید علی خامنه ای رهبر ایران در دیدار اخیر خود با کادر وزارت خارجه که در 20 می گذشته صورت گرفت، در مورد مدیریت روابط ایران با کشورهای جهان در دوره پیش رو، چارچوبهای جدیدی مشخص کرد که عبارتند از: حضور فعال و هدفمند در مسائل و رویدادها…
۸ تیر ۱۴۰۲

کشورهای اروپایی و چالش دسترسی ایران به فناوری‌های دوکاره

مقدمه  از زمانی که دولت محمود احمدی نژاد از فناوری های دوکاره  برای پیشبرد برنامه هسته ای ایران در اوایل دهه 2000 استفاده کرد، دسترسی ایران به  این فناوری ها در دستور کار کشورهای اروپایی قرار گرفت. در سال 2022 میلادی، این موضوع در دستور کار اروپا قرار خواهد گرفت،…
۹ بهمن ۱۴۰۱
user