سر جیمز دادریج از حزب محافظهکار از وزیر امور خارجه خواست که «به فعالیتهای ایران در جاهای دیگر نگاه کند»، زیرا گزارشها در مورد «ارائه پهپادهای ایران به پولیساریو در جنوب الجزایر» زیاد میشود. دادریج در پایان گفت: «کاملاً قابل اثبات است که ایرانیها در مکانهایی مانند تیگری و سودان جنوبی نیز دست دارند و کل قاره را به عنوان اهرم قدرت سیاسی بیثبات میکنند».
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال گفت: «ما به دقت گزارشهای موثق حمایت ایران از روسیه در حمله به اوکراین، بلکه از گروههای شبهنظامی و دیگر سازمانهای نظامی در منطقه و سراسر آفریقا را بررسی میکنیم.»
ایران به ارائه پهپادهای نظامی به الجزایر اعتراف کرده است. دو کشور روابط دیرینه دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی مشترکی دارند. در نتیجه، مراکش از فعالیت های ناآرام ایران در شمال آفریقا، به ویژه ارسال پهپادهای این کشور به شبه نظامیانی که ثبات منطقه را به خطر می اندازد، انتقاد کرده است.
از سال 2018، مراکش بر قصد خود برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران ثابت قدم مانده است، دلیل کمی وجود دارد که مراکش موضع خود را تغییر دهد. روابط همچنین با ادعای دخالت ایران در کمک به جبهه جدایی طلب پولیساریو تیره شده است.
از سوی دیگر، اسرائیل 150 پهپاد جاسوسی از جمله مدلهای هاروپ و هرون را به نیروهای مسلح سلطنتی مراکش داد که به دلیل دقت و عملکرد میدانی، عالی شناخته میشوند. مراکش علاوه بر تسلیحات اسرائیلی، ارتش خود را با تجهیزات دفاعی از ترکیه و چین تقویت کرده است و این امکان را برای انجام حملات هوایی در صحرای غربی فراهم کرده است.