هبستریت افزود که شرایط فروش این سلاح ها این است که این سلاح ها نباید در یمن استفاده شوند و نباید استفاده احتمالی از آنها منجر به نقض حقوق بشر شود.
شولتز روز چهارشنبه گفت که این توافق موضع برلین را در مورد تحویل جت های جنگنده به ریاض که برلین مانع آن شده است، تغییر نمی دهد.
صدراعظم در دومین روز از نشست سران ناتو در پایتخت لیتوانی گفت: «می توانم با صراحت به شما بگویم که تصمیمی در مورد تحویل هواپیمای یوروفایتر به عربستان سعودی در آینده قابل پیش بینی در دستور کار نیست.»
یک منبع دولتی آلمان به پولیتیکو گفت که در این دوره قانونی که تا اواخر سال 2025 ادامه دارد، هیچ مجوزی برای صادرات یوروفایتر به پادشاهی سعودی صادر نخواهد شد.
آلمان فروش تسلیحات به عربستان سعودی را پس از قتل جمال خاشقجی متوقف کرد.
اما از زمان گرم شدن روابط بین عربستان سعودی و ایران در اوایل سال جاری، بریتانیا استدلال کرده است که آلمان دیگر نمی تواند جلوی صادرات جت های یوروفایتر به طرف های ثالث را بگیرد.
شرکت بریتانیایی BAE Systems پنج سال پیش قراردادی را برای تامین 48 جت مورد بحث توسط سازنده تسلیحات منعقد کرد، این در حالی است که تنها یک سوم اجزای این جت ها توسط آلمان تامین می شود.
عربستان سعودی در حال حاضر دارای 72 هواپیمای جنگنده یوروفایتر است که به طور مشترک توسط ایرباس چندملیتی، سیستم BAE بریتانیا و لئوناردو ایتالیا ساخته شده است.
بر اساس گزارش های سازمان ملل، حملات هوایی ائتلاف باعث کشته شدن هزاران غیرنظامی در یمن شد، این در حالی است که حوثی ها موشک ها و پهپادها را به زیرساخت های غیرنظامی در عربستان سعودی و امارات پرتاب کردند. آتش بسی که با میانجیگری سازمان ملل در اواخر سال گذشته به پایان رسید، همچنان ادامه دارد.