پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۲۰

مقامات سابق آمریکایی معتقدند که ایران در حمله اخیر حماس دخالت داشته است

  :اندیشکده
رصدخونه اندیشکده ها  :رصدگر
لینک منبع اصلی

افسران سابق اطلاعاتی و نظامی ایالات متحده می گویند تاکتیک های پیچیده ای که حماس در حمله به اسرائیل به کار برد، نشان می‌دهد که ایران به احتمال زیاد نقش مهمی در این حمله ترکیبی داشته است.

سه مقام ارشد اطلاعاتی سابق و یک افسر ارشد سابق ارتش ادعا داشتند که عملیات حماس و استفاده از قایق‌های تندرو و گروگان‌گیری، رویکردی را به نمایش گذاشت که ایران و نیروهای نیابتی آن اغلب علیه مخالفان خود  استفاده می‌کنند.

یک مقام ارشد سابق اطلاعاتی ایالات متحده گفت: « پیچیدگی این حمله فراتر از آن چیزی است که حماس بتواند آن را به تنهایی انجام دهد.»

علی برکه، یکی از مقامات ارشد حماس، در مصاحبه ای حمایت ایران از این عملیات را رد کرد. برکه، رئیس روابط ملی حماس در خارج از کشور، گفت: «این حملات برای همه، از جمله ایران، غافلگیرکننده بود.»

برکه که در بیروت صحبت می‌کرد، خاطرنشان کرد که ایران از حماس حمایت می کند، اما تاکید کرد که ما به آنها اطلاع ندادیم که عملیاتی در سحرگاه 7 اکتبر رخ می دهد.

روز یکشنبه، وال استریت ژورنال به نقل از اعضای ارشد حماس و حزب الله اشاره داشت که مقامات امنیتی ایران به حماس در طراحی حمله غافلگیرانه کمک کردند. این ژورنال گزارش داد که افسران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از اوت با حماس برای طراحی حمله هوایی، زمینی و دریایی پیچیده همکاری کرده اند. دو مقام آمریکایی به NBC News گفتند که اطلاعاتی برای تأیید حساب ژورنال ندارند.

یک منبع دیپلماتیک ارشد اسرائیلی به NBC News گفت که اسرائیل نگران جنگ مستقیم با ایران نیست.این منبع گفت:«استراتژی ایران جنگ نیابتی و انکار ارتباط مستقیم با حماس است، به همین دلیل آن‌ها دولت شماره یک حامی ترور هستند.»

ایران نقش داشتن در این حمله را رد کرد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت:«اینگونه اتهامات سیاسی نشانه شکست سنگین اسرائیل است.»

مارک پلیمروپولوس، افسر سابق سیا که در زمینه مبارزه با تروریسم در خاورمیانه و آسیای جنوبی تخصص دارد، در صفحه X خود نوشت که تعیین نقش دقیق ایران در این حمله غافلگیرانه برای سازمان های اطلاعاتی حیاتی است.

مقامات و تحلیلگران آمریکایی می‌گویند که ایران برای دهه ها تلاش کرده است تا از طریق روش های چریکی ،شلیک رگبار موشک، استفاده از پهپادها و موشک ها برای تضعیف نیروهای هوایی مخالف و ربودن اتباع خارجی، با دشمنان برتر از نظر فنی مقابله کند.

مایکل نایتز، عضو موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن، گفت:«وقتی یکی از نیروهای نیابتی ایران، پیشرفت قابل توجهی در پیچیدگی نظامی نشان می دهد، معمولاً نشانه آن است که تهران به آن گروه دست یاری دراز کرده است.این مورد در مورد تسلط حوثی‌ها بر یمن و دفاع حزب‌الله لبنان در برابر اسرائیل در سال 2006 صادق است.»

کالین کلارک، محقق ارشد در مرکز غیر انتفاعی سوفان، معتقد است که حمله هم‌زمان حماس به مکان‌های مختلف اسرائیل با راکت‌ها، هسته‌های کوچک چریکی، واحدهای آدم‌ربایی و قایق‌های تندرو بوی آموزش، تدارکات تسلیحات و احتمالا اطلاعات ایران را می‌دهد. این یک حمله تمام عیار از چندین نقطه ورودی بود. من باید باور کنم که ایرانی‌ها در این قضیه نقشی داشتند»

سوال اصلی این است که چگونه اعضای حماس توانستند مرزهای مستحکم اسرائیل با غزه را که شامل مجموعه ای از حصارها، پست های امنیتی، گشت های منظم، دوربین های پیشرفته و حسگرهای حرکت زمینی است، بشکنند. مارک مونتگومری، دریاسالار بازنشسته آمریکایی که اخیراً از منطقه مرزی بازدید کرده است،گفت:« اینکه شبه نظامیان حماس توانستند با سهولت نسبی از چندین نقطه در مرز عبور کنند، این احتمال را افزایش می‌دهد که شبه نظامیان دوربین ها و حسگرهای الکترونیکی را مسدود کرده باشند و اسرائیلی ها را از هشدار اولیه در هنگام شروع حمله محروم کرده باشند.»

منبع گزارش:
https://www.nbcnews.com/news/hamas-attack-bears-hallmarks-iranian-involvement-former-us-officials-s-rcna119400

مقالات مشابه

افسانه تغییر نظام در ایران
از کتب صحوه و تاریخ صهیونیسم تا محبوبیت رمان‌های علمی-تخیلی؛ در نمایشگاه کتاب ریاض 2024 چه گذشت؟
آیا نتانیاهو تنها مقصر اجرایی نشدن آتش بس در جنگ غزه است؟

انتخاب سردبیر

user