دوشنبه ۱۴۰۲/۰۵/۲۳

عدم تمایل کشورهای توسعه‌یافته به حضور در ابتکار کمربند و جاده چین

  :اندیشکده
:نویسنده
رصدخونه اندیشکده ها  :رصدگر
لینک منبع اصلی

روز شنبه، رسانه‌های دولتی چین ادعای غرب مبنی بر اینکه کشورهای توسعه‌یافته گروه هفت از عضویت در مجمع کمربند و جاده این کشور سرباز می‌زنند را رد کردند، در حالی که این رسانه ها اذعان داشتند که اکثر رهبران دعوت شده به این مجمع  از کشورهای در حال توسعه بودند.

منتقدان، ابتکار بلندپروازانه کمربند و جاده را، که به عنوان بازآفرینی جاده باستانی ابریشم برای تقویت زیرساخت‌های تجارت جهانی چین شناخته می‌شود، ابزاری برای رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، در گسترش نفوذ ژئوپلیتیک و اقتصادی خود می‌دانند.

در غرب بحثی بر سر وابستگی اقتصادی به چین در ازای برقراری روابط بلندمدت تجاری و سرمایه گذاری با پکن پدید آمده است. ایتالیا، تنها کشور گروه هفت در کمربند و جاده، گفت که تصمیم دولت قبلی برای پیوستن به  این ابتکار وحشیانه بوده است.

وال استریت ژورنال در ماه ژوئیه گزارش داد که رهبران فرانسه، آلمان، ایتالیا و برخی دیگر از کشورهای اروپایی قصد ندارند در مجمع کمربند و جاده امسال که در پاییز برگزار می شود، شرکت کنند. این نشریه افزود که این عدم حضور حاکی از چالش برانگیز بودن برنامه های شی برای آنها دارد.

روزنامه دولتی گلوبال تایمز روز شنبه با استناد به منبعی که نامش را ذکر نکرد، این ادعا را رد کرد. این روزنامه ملی گرایانه گفت که چین از رهبران برخی از کشورهای توسعه یافته که در گزارش های رسانه های غربی ذکر شده‌است، دعوت نکرده است. بنابراین این نتیجه که آنها از حضور در این مجمع اجتناب می کنند، درست نیست. این روزنامه از قول مقامات چینی گفت که درهای برای حضور آنها در صورت تمایل به پیوستن به این اجلاس باز است.

بیش از 150 کشور از جمله روسیه برای مشارکت در کمربند و جاده ثبت نام کرده اند که بیشتر آنها در آفریقا هستند. خبرگزاری دولتی روسیه گزارش داد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در ماه اکتبر و همزمان با آغاز مجمع کمربند و جاده از چین بازدید می کند.

منبع گزارش:
https://www.reuters.com/world/china/china-state-media-says-developed-nations-not-shunning-belt-road-forum-2023-08-12/

مقالات مشابه

خطای ترامپ در نزدیکی اقتصادی به پوتین
نگرانی ایران و ایجاد مسیرهای تجاری جدید در خاورمیانه
عراق در میان فشارهای واشنگتن و نفوذ تهران: گزینه‌های محدود و چالش‌های اقتصادی

انتخاب سردبیر

user