شنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۶

روزشمار جنگ غزه، ۵ آبان ۱۴۰۲

  :اندیشکده
:نویسنده
بازگفت بین‌الملل  :رصدگر
لینک منبع اصلی

«اندیشکده مطالعات جنگ» در ارزیابی میدانی، رخدادهای ۵ آبان ۱۴۰۲ را شدیدترین و خونین‌ترین روز از ابتدای عملیات طوفان‌الاقصی دانسته است. این عملیات‌ها مقدمه‌ای برای تسهیل ورود گسترده‌تر پیاده‌نظام رژیم صهیونیستی به غزه بوده است.

نوار غزه
روز قبل، گردان‌های عزالدین‌قسام(شاخه نظامی حماس) ۵ حمله موشکی از جمله ۳ مورد به تل‌آویو انجام داد. هم‌چنین سرایالقدس(شاخه نظامی جهاد اسلامی) ۶ حمله راکتی؛ از جمله ۱ مورد به عسقلان داشته است. باقی موشک‌ها به سدروت و میوتحیم در اطراف نوار غزه اصابت کرد. درگیری با نیروی دریایی اسرائیل در جنوب غربی غزه در ساحل رفح از دیگر تحولات ۵ آبان بوده است. نیروی دریایی رژیم از این محدوده عقب‌نشینی کرده که البته کارشناسان این اندیشکده، آن را مطابق دکترین نظامی آمریکا می‌دانند که به هدف «تصرف موقت برای کسب اطلاعات و نابودی دارایی‌های نظامی حریف» انجام شده است. نیروی زمینی اسرائیل از سه نقطه البریج، بیت‌حانون و بیت‌لاهیا قصد ورود به غزه را داشته‌اند که در بیت‌حانون یک تانک آن‌ها توسط مقاومت منهدم شد.

کرانه باختری
روز گذشته در کرانه باختری نیز ۱۴ درگیری میان فلسطینیان و ارتش اسرائیل رخ داد که شامل ۹ درگیری مسلحانه.و آتش متقابل، ۲ پرتاب نارنجک و پرتاب ۳ بمب دست‌ساز از سوی نیروهای فلسطینی علیه رژیم اشغال‌گر بوده است. بیشترین درگیری در الخلیل و نابلس رخ داده است. در این درگیری‌ها محمدالعامر از فرماندهان «گردان‎های جنین» وابسته به سرایالقدس به شهادت رسید.

جنوب لبنان
روز قبل حزب‌الله ۶ موشک ضدتانک هدایت‌شونده به سمت نیروهای اسرائیل پرتاب کرد و آن‌ها با حملات توپخانه‌ای به جنوب لبنان، واکنش نشان دادند.

عراق
روز گذشته، آمریکا در پاسخ حملات پهپادی روزهای گذتشه به مواضعش در عراق و سوریه؛ ۱ انبار مهمات را در نزدیکی البوکمال هدف حمله قرار داد. مقاومت عراق نیز در پاسخ به آن ۱ پهپاد را به سمت نیروهای آمریکایی در پایگاه هوایی عین‌الاسد پرتاب کرد.

یمن
انصارالله ۲ پهپاد به سوی ایلات در جنوب سرزمین‌های اشغالی پرتاب کرد که هر دو توسط ناو آمریکایی کارنی در دریای سرخ، ردیابی و منهدم شدند.

تحولات سیاسی روز گذشته، به خصوص تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر ضرورت برقراری آتش‌بس، با ۱۲۰ رأی موافق در مقابل ۱۴ رأی مخالف و ۴۵ رأی ممتنع، حکایت از تداوم قفل‌شدگی شورای امنیت سازمان ملل دارد. با تشدید فشار افکار عمومی جهانی، رژیم تل‌آویو نیز به تشدید حملات زمینی پرداخته تا پیش از آن‌که فشارهای بین‌المللی وادار به توقفش کند، دستاوردی علیه مقاومت فلسطین کسب نماید. روزهای آتی، با تداوم درگیری‌های پراکنده در شمال و شرق نوار غزه؛ چشم‌انداز پایان نبرد روشن‌تر خواهد شد.

منبع گزارش:
https://www.understandingwar.org/backgrounder/iran-update-october-27-2023

مقالات مشابه

ایران و آذربایجان: فرصت های جدید یا اختلافات قدیمی؟
وضعیت اقتصادی حزب الله لبنان
جنگ شناختی محور مقاومت علیه اسرائیل

انتخاب سردبیر

امنیتی-نظامی
۱۴۰۳/۰۶/۱۷

وضعیت اقتصادی حزب الله لبنان

نوشته: UNOUN

رصدگر:   سامانه مشرف

اندیشکده: Foreign Policy

فرهنگی و اجتماعی
۱۴۰۳/۰۶/۱۶

طوفان الاقصی و اسلام‌هراسی در آمریکا

نوشته: Kanishka Singh

رصدگر:   سامانه مشرف

اندیشکده: usnews

سیاسی
۱۴۰۳/۰۶/۱۵

ابرقدرتی به نام اتحادیه اروپا؟

نوشته: Marilyn Wright

رصدگر:   سامانه مشرف

اندیشکده: parliament

user