پس از انتشار استراتژی دفاع ملی 2022، کارشناسان مرکز امنیت نوین آمریکا ،اولویت های ذکر شده در سند را تجزیه و تحلیل کرده و مسیر اجرا را ارزیابی می کنند.
استیسی پتیجان، همکار و مدیر ارشد برنامه دفاعی مرکز امنیت نوین آمریکا :
1) استراتژی دفاع ملی 2022 مفهوم بازدارندگی یکپارچه را به عنوان رویکردی برای مقابله با چالش بلندمدت وزارت دفاع، چین، تهدید حاد روسیه، و سایر تهدیدات مداوم از جمله کره شمالی، ایران و سازمان های افراطی خشونت آمیز در نظر گرفته است . استراتژی دفاع ملی ، باید به دلیل اولویت بندی واضحش در میان این تهدیدها و بحثش در مورد چگونگی استفاده از رویکردهای بازدارنده متناسب علیه رقبای مختلف مورد ستایش قرار گیرد. علاوه بر این استراتژی دفاع ملی ، متحدان و شرکا را به عنوان "مرکز ثقل" معرفی می کند. در حالی که متحدان و شرکا یک مزیت نامتقارن برای آمریکا هستند، که برای یکپارچه سازی میان آنها ، کارهای زیادی می بایست انجام داد.
2) قبل از هر چیز، ایالات متحده باید گفت و گوهای صریح خود را با نزدیک ترین و تواناترین متحدان و شرکای خود برای تعمیق و عملیاتی کردن برنامه ریزی استراتژیک انجام دهد . دوم، برای تحقیق و تولید فناوریهای نظامی پیشرفته و ایجاد زنجیره تامین امن می بایست اطلاعات حساس را با متحدان و شرکا به اشتراک گذاشت و همکاری با آنان را بیشتر کرد، اما محدودیتهای اشتراکگذاری اطلاعات و توسعه فناوری های ترکیبی، موانع مهمی برای این نوع یکپارچه سازی هستند .
3) استراتژی دفاع ملی 2022 ، یک دید صوتی ارائه می دهد ، اما دولت بایدن باید آن را اجرا کند . اجرای این سند مستلزم تخصیص منابع به تهدیدات اولویت دار و اصلاح شیوه ها و سیاست های فعلی برای ایجاد یکپارچگی عمیق تر با متحدان و شرکا است.وزارت دفاع می بایست بدون کاهش توجه و تلاش برای ایجاد بازدارندگی در برابر تهدیدات بلند مدت چین ،به تهدیدات فوری روسیه توجه کند ،چرا که پنتاگون بارها ایجاد تغییرات در ساختار نیرو و وضعیت لازم برای تقویت بازدارندگی در منطقه هند و اقیانوس آرام را به تعویق انداخته است.با توجه به تاخیر در انتشار این سند ،کوتاهی در اجرای این مسئله ،دولت بایدن را در این تله گرفتار خواهد کرد و وزارت دفاع برای تحقق اهداف خود باید به سرعت در اجرای این استراتژی پیشرفت کند.
بکا واسر، همکار ارشد برنامه دفاعی در مرکز امنیت نوین آمریکا :
4) در استراتژی دفاع ملی 2022 که مدت ها انتظارش را می کشیدیم ، نکات مثبتی وجود دارد . این سند به درستی به چالش چین توجه ویژه دارد ، بر بازدارندگی متعارف و هسته ای پیشرفته تاکید می کند و در میان انبوهی از تهدیدات جهانی اولویت ها را مشخص می کند . این استراتژی متحدان و شرکا را به عنوان یک نیروی مهم تلقی کرده و نشان می دهد که چگونه می توانند به بازدارندگی و پذیرش خطر در مناطق مختلف به ایالات متحده کمک کنند .
5) اما در کنار نکات مثبت ، دام هایی در این استراتژی وجود دارد ، علیرغم اولویت بندی تهدیدها و رویکردهای مناسب برای بازدارندگی و پذیرش خطر، استراتژی همچنان تلاش می کند کارهای زیادی را بر روی دوش دولت بگذارد . با توجه به تأخیر در انتشار این استراتژی، دستورات زیادی وجود دارد که دولت نمی تواند آن را در یک بازه زمانی کوتاه اجرا کند. بعلاوه، معرفی رویکردهای بازدارندگی و مبارزات یکپارچه ی تعریف نشده که به درستی نیز درک نشده اند که دو جزء اصلی این استراتژی هستند، این پتانسیل را دارد که تلاش برای اجرای استراتژی را تضعیف کند. این مفاهیم باید به صورت عملی توسط وزارت، آژانس بینالمللی ایالات متحده و متحدان و شرکا درک شده و از کلمات کلی به راه حل هایی برای تغییرات پایدار تغییر کنند.
6) برای حرکت رو به جلو، تمرکز باید بر اجرای استراتژی باشد که به طور موثر منابع را به اولویت های اصلی مندرج در سند پیوند دهد. بدون یک روند اجرای منضبط، استراتژی دفاع ملی صرفا در حد لفاظی باقی خواهد ماند و به واقعیت نخواهد پیوست .
کاترین کوزمینسکی، همکار ارشد و مدیر برنامه نظامی مرکز امنیت نوین آمریکا :
7) استراتژی دفاع ملی ، به درستی بر نیاز به پرورش نیروی کار مناسب مورد نیاز برای اجرای بازدارندگی یکپارچه تمرکز می کند. وزارت دفاع و خدمات نظامی به استعدادهای یونیفرم و غیرنظامی با مهارت های حیاتی لازم برای بازدارندگی یا در صورت لزوم شکست دادن دشمن نیاز دارند.تاکید سند بر فراهم کردن فرصتهایی برای مسلط شدن به زبانهای انتقادی برای اعضای خدمات متحدالشکل و گسترش دورههای آموزشی، کارآموزی و تکالیف چرخشی در بخش خصوصی برای تعمیق تفکر انتقادی و مهارتهای تحلیلی قابل ستایش است.
8) اجرای موثر سند به راهنمایی کافی در فرآیند انتخاب و ارتقای هر سرویس نیاز دارد تا اطمینان حاصل شود که افرادی که مسیرهای شغلی غیر استاندارد دارند به دلیل استفاده از این فرصتهای حیاتی جریمه نمیشوند. سرویس همچنین باید اطمینان حاصل کنند که از طریق مدیریت فعال فرآیند تکالیف، اعضای سرویس ها روی مجموعه مهارتهای پرتقاضا و کم تراکم سرمایهگذاری میکنند.
9) سند همچنین بر نیاز به یک برنامه فعال برای بهبود شیوه های استخدام برای وزارت دفاع و به کار گیری افراد مستعد در خدمت امنیت ملی کشور تاکید می کند .
جاناتان لرد، همکار و مدیر ارشد برنامه امنیت خاورمیانه در مرکز امنیت نوین آمریکا :
10) همانند استراتژی امنیت ملی، استراتژی دفاع ملی نیز این موضوع را بیان میکند که موقعیت و حضور نیروهای ایالات متحده در خاورمیانه باید کاهش یابد تا وزارت دفاع بتواند تجهیزات و نوسازی را برای موارد احتمالی با چین و روسیه در اولویت قرار دهد.
11) برای کاهش خطر ناشی از حضور کمتر نیروهای آمریکایی در منطقه، سند بر همکاری امنیتی قوی و یکپارچگی منطقهای برای تقویت تواناییهای نظامی شرکای آمریکا در منطقه برای «بازدارندگی و دفاع در برابر تجاوز احتمالی ایران» تأکید میکند. این استراتژی صحیح است و از نظر تئوری قابل اجرا است و سند برخی خطرات احتمالی برای این استراتژی را برجسته می کند ، اما نمی تواند سیاست واشنگتن را در این مسئله توضیح دهد .
12) در حالی که پنتاگون راهبردی را منتشر کرده است که مبتنی بر تقویت شرکای آمریکا در خلیج فارس است، کاخ سفید و کنگره تهدید میکنند که برخی از آنها را پس از تصمیم نامطلوب اوپک پلاس که در اوایل ماه جاری اتخاذ شد، کنار خواهند زد. واکنش واشنگتن به تلاش های مورد انتظار عربستان سعودی برای افزایش قیمت نفت کاملاً غیراستراتژیک بو و در حالی که می توان انگیزه تحت فشار قرار دادن روسیه را تا حد ممکن با پایین نگه داشتن قیمت نفت درک کرد، مهم است که این واقعیت را نیز در نظر بگیریم که اوکراین در حال تسلط بر روسیه در میدان جنگ است. با در نظر گرفتن این مسئله، آیا این تصمیم ،ارزش تنش بیشتر روابط آمریکا و عربستان را داشت؟
13) در حالی که ممکن است سرزنش سعودیها ، دل برخی را خنک کند ، اما در نهایت منافع ایالات متحده را تامین نکرد، برای اجرای موثر سند استراتژی دفاع ملی، کاخ سفید باید روایتی سیاسی بسازد که بتواند شروع به احیای روابط با عربستان سعودی کند. باید این استدلال را برای مردم آمریکا مطرح کند که تعامل با ریاض فقط مربوط به نفت سعودی ها نیست، این یک گام حیاتی در خارج کردن ارتش ایالات متحده از خاورمیانه و آماده شدن برای جنگ آینده است. اگر کاخ سفید نتواند در انجام این کار موفق شود، این استراتژی فقط روی کاغذ باقی خواهد ماند . پرزیدنت بایدن سند خوبی در اینجا دارد، اما اگر کاخ سفید اراده سیاسی برای اجرای آن نداشته باشد، پنتاگون فقط دو سال وقت خود را در نوشتن این سند تلف کرده است
جیکوب استوکس، عضو ارشد برنامه امنیتی در هند و اقیانوسیه:
14) استراتژی دفاع ملی دولت بایدن و بررسی وضعیت هستهای و دفاع موشکی به درستی تاکید میکند که مدرنسازی نظامی چین و سیاست خارجی قاطعانهتر آنها در دوران شی جینپینگ، "چالشی سریع" برای وزارت دفاع ایجاد کرده است. این استراتژی همچنین بر محیط بازدارنده چالش برانگیز برای ایالات متحده تاکید می کند. برجستگی روزافزون قابلیتهای هستهای چین با بزرگتر و پیچیدهتر شدن زرادخانه پکن، کار را برای شرکا و متحدان آمریکا در حاشیه چین دشوار تر کرده است .
15) این استراتژی عموماً به خوبی طراحی شده است، اما اجرای آن باید سه مشکل عمده را برطرف کند: اولین مورد، پیوند دادن اصول سند به فعالیتهای دیپلماتیک و نظامی با متحدان و شرکا در منطقه هند و اقیانوسیه است، زیرا تعدادی از آنها از جمله ژاپن، جمهوری کره و استرالیا - وضعیت دفاعی خود را تغییر داده و برنامهریزی های اضطراری را بازبینی کرده اند . دوم تضمین این است که بوروکراسی های دفاعی غیرنظامی و نظامی و پایگاه های صنعتی می توانند قابلیت های لازم را با سرعت و هزینه مطابق با خواسته های محیط امنیتی منطقه ای و پیشرفت های سریع در فناوری های نظامی تولید کنند. سومین و شاید سخت ترین، ایجاد تعادل در رقابت نظامی و دیپلماسی سخت گیرانه در هنگام برخورد با چین به دنبال کاهش خطرات استراتژیک و ایجاد یک محیط امنیتی با ثبات تر برای سال های خطرناک آینده خواهد بود.
الکساندرا سیمور، همکاردر برنامه فناوری و امنیت ملی :
16) استراتژی جدید دفاع ملی نیاز به "سرمایه گذاری صحیح در فناوری" و بهبود فرآیند دستیابی و میدان دادن به فناوری های کلیدی را تایید می کند. من به دنبال تغییراتی هستم که پنتاگون برای انتقال فناوری ها ایجاد می کند. اگرچه پنتاگون در سالهای اخیر تلاشهای خوبی برای ایجاد فرصتهای مالی بیشتر برای شرکتهای نوآور انجام داده است.اما آنها از مراحل اولیه نمونهسازی فراتر نمیروند.
17) پنتاگون باید در مورد استراتژی تجاری سازی خود فکر کند تا اطمینان حاصل کند که فناوری های مناسب نه تنها شناسایی می شوند، بلکه برای دریافت بودجه پایدار نیز اولویت بندی می شوند. این امر مستلزم مشارکت نزدیک با بخش خصوصی برای همسو کردن قابلیتهای فنی با الزامات دفاعی است، که این بخش را قادر میسازد ، تا به آزمایشات سریع، اکتسابات و کارهای میدانی ، پاداش بهتری بدهد .
استوارت لاتوین، عضو ارشد نظامی و نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا :
18) استراتژی دفاع ملی ، موضع دهه گذشته نیروی دریایی را تایید می کند که در آن به اولویت دادن به استراتژی بازدارندگی و آماده شدن برای یک نبرد سخت ، در صورت تصمیم چین به تشدید اقدامات نظامی ، تاکید شده است .همزمان هم در دریای چین جنوبی و هم در دریای چین شرقی ،ما باید به طور روزانه آماده دفاع در برابر تهدیدات دریایی و شکست دادن دشمنان در منطقه خاکستری باشیم .
19) تاکید بر ایجاد مشارکت های منطقه ای در سراسر هند و اقیانوس آرام ، با ادامه ی مانورهای دریایی دو و چند جانبه، عملیات یکپارچه چند خدمتی و عملیات دریایی توزیع شده، چالشی منحصر به فرد اما مطمئنا قابل دستیابی است، چالشی که در برابر یک دشمن دریایی توانمند ضروری خواهد بود.
20) مزیت دریایی ما در همه مناطق تنها می تواند به اندازه حضور ما در این مناطق باشد. به طور کلی، آنچه باید به خاطر داشت این است که هدف نیروی دریایی باید تضمین آزادی دریاها و دفاع از ایالات متحده، متحدان و شرکای ما و منافع آنها در محیط دریایی باشد
نظرات بیان شده نظرات نویسندگان است و منعکس کننده نظرات نیروی دریایی یا وزارت دفاع ایالات متحده نیست